Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012


https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTg4-bqRDgfUCnkHhb12L8-5otJZWvA9Apx9BitQE2HXLnTreffDA
 
 
Η Ολυμπιακή Φλόγα, το κορυφαίο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 13 Μαΐου 2012.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οργανώνουν την Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία με τη συμμετοχή Oλυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και ατόμων διακριθέντων στον αθλητισμό.
Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στο Λευκό Πύργο, στις 15.30΄. Η αφή του βωμού θα γίνει από την Γιώτα Οικονόμου, μια πραγματική νικήτρια της ζωής, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Νικόλαο Κότση, εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων.
Ολυμπιονίκες και κορυφαίοι αθλητές της πόλης περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των λαμπαδηδρόμων, όπως οι Β. Πατουλίδου, Ι. Μελισσανίδης, Α. Κελεσίδου, Κ. Ζάντου, Κ. Τριγκώνης, Μ. Φλώρου, Ζωή Φίτσιου, Ι. Χατζηιωάννου, Α. Γρηγοριάδης, Χ. Ταϊγανίδης, Σ. Παλτσανιτίδης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα αφής της Ολυμπιακής Φλόγας περιλαμβάνει:
-        15:30. Άφιξη της επίσημης αντιπροσωπείας της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «Λονδίνο 2012»
-        Ανάκρουση με απόλυτη σειρά του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου Μ. Βρετανίας και του Εθνικού Ύμνου Ελλάδος από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
-        Χαιρετισμός Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρη
-        Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012» και εκπροσώπου της Πρεσβείας Μ. Βρετανίας κας Μ. Τσάκαλη
-        Χαιρετισμός εκπροσώπου Ε.Ο.Ε. κ. Σ. Αγγελούδη
-        Λήξη τελετής με πολιτιστικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης
Στη συνέχεια οι θεσμικοί εκπρόσωποι των φορέων θα μεταβούν στο Ολυμπιακό  Μουσείο((Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου) προκειμένου να ανάψουν το βωμό του μοναδικού Ολυμπιακού Μουσείου της χώρας και από εκεί η φλόγα θα ακολουθήσει τη διαδρομή της για την επόμενη πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου