Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

18η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ





18η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΩΝ
17-20 Μαΐου 2012
Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Eπιτροπή της για το Φιλοτελισμό, Νομίσματα & Αναμνηστικά Ολυμπιακών Αγώνων, σας προσκαλούν στη 18η Διεθνή Συνάντηση Συλλεκτών Ολυμπιακών Ενθυμημάτων, που διοργανώνεται από 17 έως 20 Μαΐου 2012, στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η Συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία εγκαινίων της διοργάνωσης συμπίπτει με την ημερομηνία διεξαγωγής της Τελετής Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, που θα λάβει χώρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Ολυμπιακό Κίνημα, καθώς είναι το πρώτο κτήριο διεθνώς που κατασκευάστηκε με σκοπό την κάλυψη αναγκών των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που τελέστηκαν στην Αθήνα το 1896. Χτισμένο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, περιβάλλεται από ορισμένα από τα πιο σημαντικά κτήρια και μνημεία της πόλης και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα λειτουργούν προσωρινό γραφείο στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όλοι οι συλλέκτες που θα συμμετέχουν στη Συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στις 17 Μαΐου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Επιπροσθέτως, περιορισμένος αριθμός διαπιστεύσεων για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα γίνει στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, θα διατεθούν σε όσους δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, στους οποίους θα δοθεί επίσης η δυνατότητα να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, όπου έχει την έδρα της η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία.

ΕΚΘΕΣΗ: «ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 1894 – 2012»
Ζάππειο Μέγαρο, 15-20  Μαΐου  2012

Στο πλαίσιο της 18ης Διεθνούς Συνάντησης Συλλεκτών Ολυμπιακών Ενθυμημάτων, διοργανώνεται από 15 έως 20 Μαΐου, επίσης στο Ζάππειο Μέγαρο, έκθεση που θα αφορά στη συμβολή της Ελλάδας, μέσω τεκμηρίων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στην έκθεση αυτή το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά πολλά ολυμπιακά αναμνηστικά κατασκευασμένα ή φιλοτεχνημένα από Έλληνες δημιουργούς, καθώς και εκθέματα Ολυμπιακής Ιστορίας άμεσα συνυφασμένα με τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, των ΕΛ.ΤΑ. και του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα είναι σύντομα διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  www.hoc.gr

Δρ Πέτρος Συναδινός
Πρόεδρος
Ελληνικής Επιτροπής για το Φιλοτελισμό, Νομίσματα
& Αναμνηστικά Ολυμπιακών Αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου