Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ελληνική Φιλοτελική Ομοσπονδία

Πραγνατοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στο Φιλοτελικό Μουσείο η ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας. Η συμμετοχή ήταν μικρή και παρευρέρθηκαν τα εξής σωματεία: ΕΦΕΘ, ΕΦΕ, ΦΕΠ, ΦΕΑ, Κηφισιά ΕΦΙΚ, Φιλοτελιστές των Αθηνών, Πανελλήνιος Σύλλογος Θεματικού Φιλοτελισμού και Νεότητας, Ένωση Ελλήνων Συλλεκτών Καρτών Μάξιμουμ, Λιβαδιά, Πανελλήνια Ένωση Φιλοτελιστών Υπαλλήλων ΕΛΤΑ.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των εκλιπόντων φιλοτελιστών :
Νίκου Μπεργιόπουλου προέδρου ΦΕ Πειραιά και Γ.Γ. ΕΦΟ
Απόστολου Βαμβούρη ταμια ΦΕ Λέσβου
Κωνσταντίνου Κόντη προέδρου ΦΕ Κέρκυρας
Παναγιώτη Ιωαννίδη αντιπροέδρου ΕΦΕ, έγκριτου μελετητή των μικρών κεφαλών του Ερμή.
Τιμήθηκε ο Στέφανος Καλλιγάς με το βραβείο στην μνήμη του Χαριλή Μπίνου για το έργο του Μεγάλη Kεφαλή Ερμού, Πρώιμη Αθηναϊκή περίοδος 1861-1863.
Αποφασίστηκε η αγορά γραφείων της ΕΦΟ εμβαδού 21μ2 στην πλατεία Κάννιγγος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός Μαρτίου.
Η Πορτογαλική Ομοσπονδία κάλεσε την Ελλάδα και την Κροατία να συμμετάσχουν στην ετήσια εθνική της έκθεση παραχωρόντας από 100 πλαίσια σε κάθε χώρα. Θα συμμετάσχει ελληνας κριτής ο οποίος θα εκτελεί και χρέη κομισέρ και η τιμή ανά πλαίσιο ορίστηκε στα 12,5 ευρώ.
Το περιοδικό Όπους- Opus που εκδίδει η Ευρωπακή Ακαδημία Φιλοτελισμού, l’Académie Européenne de Philatélie, http://www.aephil.net θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη του 2013 ειδικό τεύχος αφιερωμένο στον ελληνικό φιλοτελισμό. Θα περιλαμβάνει περίπου 20 άρθρα έγκριτων ελλήνων και ξένων φιλοτελιστών που θα καλύπτουν την πρώτη εκαντοταετία του ελληνικού γραμματοσήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου